Nelly Blessinga Animations Theatre / Spatial About Contact


Opleiding

Mijn naam is Nelly Blessinga. Ik studeerde van 1996-2000 scenografie (theatervormgeving) aan de kunstacademie Minerva in Groningen, vervolgens deed ik een opleiding in 2d en 3d-computeranimatie aan het Frank Morhinstituut.

Nelly

Scenografie / theatervormgeving

Na mij studie was ik circa 7 jaar verbonden als freelance theatervormgever aan het Noord Nederlands Toneel onder de artistieke leiding van Koos Terpstra. Het was de eerste opdrachtgever waar ik de kans kreeg om decors te ontwerpen zowel voor de schouwburg als het vlakke vloer theater en locatietheater. Een toneelbedrijf waar zeer veel mogelijk was voor beginnende theatermakers en vormgevers. Inmiddels heb ik ook decors ontworpen voor De Toneelschuur, De Utrechtse Spelen, Pieter Derks (Hummelinck Stuurman theaterbureau), Toneelgroep Oostpool, Theater Bellevue, Tryater, Jeugd theatergroep Kwatta, Theaterschool Rabarber, Teater Manu (Oslo, Noorwegen), Stichting Yana, The Jane, Public Amusement, The Andersons en TG Lynx.

Ik ben scenograaf (theatervormgever / decorontwerper) geworden omdat je bij het ontwerpen van een decor vrijwel alle denkbare visuele middelen kan inzetten. Je kunt b.v. een decor maken van aarde, vuur en water. Van videobeelden. Een decor kan een locatie zijn met een theatrale kwinkslag, maar een decor kan ook abstract zijn. De hoeveelheid beeldende mogelijkheden spreekt mij aan, maar ook het theatermaken op zichzelf; er wordt een verhaal verteld, je kunt terug gaan in de tijd of juist vooruit. Het speelt in op de emotie en doet een beroep doet op het denken.

Stand design

Na 11 jaar vooral ervaring te hebben opgedaan binnen de veilige muren van bovengenoemde theatergezelschappen ben ik ook stands gaan ontwerpen voor verschillende horeca events en horeca-beurzen. Ik heb het als waardevol ervaren om naast mijn werk in de kunst en cultuur sector in een meer commerciële omgeving te werken.
Voor Horecagroothandels Makro Nederland en Metro België heb ik stands ontworpen voor evenementen en beurzen zoals: Gastvrij Rotterdam, de Horecava, BBB Maastricht, de ondernemersbeurs, Vision- Genk België, Food inspiration days Eindhoven, Taste of Amsterdam, Horeca Expo Gent en Brussels Expo.

Animaties

Ik hou van film, de animatiekunst in alle vormen, tekenen en dingen verbeelden zolang ik me kan herinneren. Ik vind het fantastisch om iets tot leven te brengen, te creëren. Animaties en tekeningen maken geven mij de mogelijkheid om zelf de inhoud te bepalen en een verhaal te vertellen. Ik maak animaties over dringende kwesties en grote emoties, geïnspireerd door de natuur en de mens.